Šťavnaté kuřecí prsa s rýží

Ráda bych s vámi nasdílela recept, který vařím, když není čas a přitom chci rodině dopřát teplou večeři. Recept je jednoduchý, tak směle do toho.

Potřebujeme:

Kuřecí prsní řízky

Rýže

2 menší cibule

Sůl dle chuti

Pepř dle chuti


Příprava:

Kuřecí prsa opláchneme vlažnou vodou a nakrájíme na cca 1cm silné plátky. Osolíme a opepříme dle vlastní chuti.

Nakrájíme cibulku na drobno a odložíme do misky.

Začneme zahřívat troubu na 200-220 stupňů.

Na teflonové pánvi (nepotřebujeme žádný tuk) orestujeme na prudkém ohni kuřecí prsa, cca 2 minuty z každé strany. Tím se maso krásně zatáhne a šťáva zůstane uvnitř, prsa nebudou suchá. Dáme bokem na talíř.

Na té stejné pánvičce orestujeme cibuli. Maso přece jen něco málo šťávy pustí a cibulka ji krásně vtáhne do sebe.

Hotovou cibuli vložíme na pekáček, na cibuli položíme maso, kolem masa nalijeme sklenici vody a dáme na 20 minut péct.

Mezitím si uvaříme rýži. Ideální by byla rýže natural, ale moje děti by to nesnědli, míchám tedy natural rýži napůl s bílou.

Než je rýže a maso hotové, připravím si oblíbenou zeleninu jako přílohu. U nás vede kukuřice, mrkvička a cherry rajčátka.

Vše je hotovo, i s přípravou, do 40ti minut.

A máme čerstvou, zdravou a chutnou večeři. A věřte mi, takto upravená kuřecí prsa jsou neuvěřitelně křehká a přitom velmi šťavnatá.

Dobrou chuť!

136 zobrazení

Petra Bauerová - nutriční specialistka Ostrava     Bauerova.Petra@email.cz     +420 724 445 982

©2018 Petra Bauerová  || Tvorba webových stránek Kristýna Jamnická 

  • Black Facebook Icon